Adzuki
Adzuki je menší druh fazule, z ktorej sa vyrába táto pasta. A teraz niečo o ich pôvode. Fazuľa adzuki je menšia červená fazuľa pôvodom z Číny. Ak máte citlivejšie trávenie a obávate sa zaradiť fazuľu do svojho jedálnička, fazuľa Adzuki je dobrým začiatkom. Sú ľahšie stráviteľné a ich sladká chuť si vás možno získa. Fazuľa Adzuki je bohatá na minerálne látky, najmä horčík, železo a draslík. Okrem uvedených živín adzuki podporuje zdravie obličiek, vďaka čomu si vyslúžila čestné miesto v tradičnej čínskej medicíne.Znižujú tiež škodlivý LDL cholesterol a tým podporujú zdravie srdca a cievneho systému.
Jeden z dôvodov, prečo sa ľudia fazuli vyhýbajú, je okrem iného aj ten, že okrem rôznych kaší často nevedia, ako ju pripraviť. Tieto strukoviny, ako napríklad fazuľa adzuki alebo mungo, sú vynikajúce s ryžou. Napríklad jazmínovou alebo basmati, a hodia sa aj k dusenej zelenine. V porovnaní s inými druhmi fazule ich príprava trvá kratšie a majú sladšiu chuť.