Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Bifidobacterium longum

Bifidobacterium longum je jedným z najčastejšie sa vyskytujúcich probiotických kmeňov v tele. B. longum tiež najlepšie rastie a vyvíja sa v prostredí s nízkym obsahom kyslíka. Väčšina kmeňov Bifidobacterium je prirodzene prítomná vo fermentovaných mliečnych potravinách, ako je jogurt. Je tiež hojne zastúpený vo fermentovanej zelenine, ako je kyslá kapusta a kimči. span: -apple-system, BlinkMacSystemFont, 'Segoe UI', Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, 'Open Sans', 'Helvetica Neue', sans-serif;" Pre väčšie pohodlie sa môže používať aj ako doplnok.

Bifidobacterium longum je pomerne všestranné probiotikum, ktoré dokáže prežiť náročné podmienky v čreve. Na rozdiel od niektorých probiotík ju neovplyvňujú žalúdočné kyseliny, žlč, výkyvy pH ani prechod tráviacim traktom. Namiesto toho podporuje črevá tým, že priľne k sliznici čriev až do hrubého čreva.

Kmene Bifidobacterium longum sa najčastejšie vyskytujú u dojčiat a detí, zvyčajne po prenose od matky počas prirodzeného pôrodu a dojčenia. Deťom narodeným cisárskym rezom alebo kŕmeným umelou výživou môže táto dôležitá baktéria chýbať. V tomto prípade sa veľmi odporúča jej dopĺňanie, pretože kolonizácia B. longum môže zohrávať významnú úlohu vo vývoji tráviaceho systému po zvyšok ich života.

Ako probiotikum potláča rast škodlivých baktérií, posilňuje imunitný systém, potláča rozvoj zápalových ochorení čreva a zabraňuje vzniku alergií.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Jablčný ocot: Univerzálny pomocník v každej domácnosti
Jablčný ocot: Univerzálny pomocník v každej domácnosti
Jablčný ocot je jedným z prírodných liekov, ktoré si vďaka svojim univerzálnym vlastnostiam získali popularitu po celom svete. Tento tradičný produkt sa vyrába fermentáciou rozdrvených jabĺk a spája kyselinu octovú s cennými enzýmami, vitamínmi a minerálmi. Aké výhody nám môže ponúknuť a prečo sa ho oplatí zaradiť do nášho každodenného života?
Kombucha: elixír zdravia s tisícročnou tradíciou
Kombucha: elixír zdravia s tisícročnou tradíciou
Kombucha, fermentovaný nápoj známy už tisícky rokov, si v posledných desaťročiach opäť získava popularitu po celom svete. Tento osviežujúci nápoj, ktorý sa vyrába fermentáciou sladeného čaju so symbiotickou kultúrou baktérií a kvasiniek (SCOBY), je cenený nielen pre svoju jedinečnú chuť, ale aj pre svoje potenciálne zdravotné výhody. Pozrime sa na históriu, výrobu, účinky a ďalšie zaujímavosti spojené s týmto fascinujúcim nápojom.
Glycín: aminokyselina pre zdravie tela a mysle
Glycín: aminokyselina pre zdravie tela a mysle
Glycín je jednou z najjednoduchších a najdôležitejších aminokyselín v ľudskom tele. Hoci ide o tzv. neesenciálnu aminokyselinu, čo znamená, že si ju telo dokáže syntetizovať samo, jej príjem z potravy alebo doplnkov stravy môže mať významný vplyv na naše zdravie. Pozrime sa na túto aminokyselinu bližšie a zistime, aké výhody môže priniesť.
Magnéziový nápoj: spôsob, ako účinne doplniť horčík
Magnéziový nápoj: spôsob, ako účinne doplniť horčík
Horčík je jedným z najdôležitejších minerálov pre ľudské telo. Zohráva kľúčovú úlohu v mnohých procesoch, ako je správna funkcia svalov, nervov, energetický metabolizmus a zdravie kostí. Napriek tomu veľká časť populácie trpí jeho nedostatkom. Horčíkový nápoj je rýchly a pohodlný spôsob, ako telu dodať potrebnú dávku horčíka. Pozrime sa, prečo je tento nápoj skvelou voľbou a ako ho správne zaradiť do svojho režimu.