Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Bromelaín

Další názvy:
Bromelin
Bromelaín je enzým na trávenie bielkovín, ktorý sa nachádza v ananáse. Prvýkrát ho izoloval bromelaín venezuelský chemik Vicente Marcano v roku 1891 fermentáciou plodov ananásu. Bromelaín je prítomný vo všetkých častiach ananásu (Ananas sp.), ale stonka je jeho najčastejším zdrojom, pravdepodobne preto, že použiteľné množstvo sa dá ľahko extrahovať hneď po zbere plodov a hlavne preto, že stonka obsahuje najvyššiu koncentráciu bromelaínu.

Jeho využitie je vonkajšie, kde je užitočný pri liečbe popálenín, aj vnútorné, pretože pomáha pri liečbe artrózy. Okrem toho urýchľuje hojenie rán a znižuje opuchy.

Jedným z najväčších prínosov bromelaínu je skutočnosť, že je skvelý na liečbu celého radu tráviacich ochorení, ktoré sú väčšinou dôsledkom dlhodobých zápalových procesov. Enzýmy bromelaínu sú aktívne, a preto môžu podporiť trávenie bielkovín v žalúdku a črevách. Vďaka svojim protizápalovým vlastnostiamlieči poruchy, medzi zdravotné prínosy bromelaínu patrí schopnosť podporovať rýchlejšie hojenie rán po operáciách a úrazoch. Okrem iného bromelaín pomáha predchádzať a liečiť infekcie prínosových dutín.

Všetky bromelaíny

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z