Polyglyceryl-3 ryžový branát
Zařazení:
Polyglyceryl-3 ryžový branát sa získava z polyglycerylu 3 a mastných kyselín z oleja z ryžových otrúb. Mastné kyseliny z ryžových otrúb vznikajú ako vedľajší produkt pri rafinácii oleja a obsahujú rôzne prospešné mastné kyseliny vrátane kyseliny palmitovej, kyseliny linolovej alebo kyseliny olejovej a v kombinácii s glycerínom poskytujú mnoho výhod.
Polyglyceryl-3 ryžové otruby pôsobia ako prírodný emulgátor, ktorý dodáva emulzii dokonalú stabilitu a robí ju sviežou a ľahkou. Je vhodný na tvorbu emulzií s rôznym stupňom viskozity, od tekutých až po konzistentné emulzie, bez potreby použitia ďalších emulgátorov. Prináša výbornú konzistenciu emulzie a udržiava optimálnu úroveň absorpcie. Používa sa v krémoch, pleťových vodách, géloch, opaľovacích krémoch a iných prípravkoch na starostlivosť o pokožku.