S-acetyl glutatión
Zařazení:
Glutatión, ktorý sa považuje za matku všetkých antioxidantov a posilňuje imunitný systém, pomáha nášmu telu zostať zdravým. Glutatión nás nielen chráni pred určitými druhmi ochorení, ale lieči aj kognitívne problémy, od autizmu po Alzheimerovu chorobu, a množstvo ďalších zdravotných problémov. V skutočnosti je udržiavanie vysokej hladiny glutatiónu nevyhnutné na zvládnutie chronických ochorení a zotavenie sa z nich.
S-acetylglutatión je prekurzor glutatiónu, aminokyseliny, ktorá chráni telo pred oxidačným stresom, posilňuje imunitný systém, chráni obličky a pečeň, pomáha detoxikovať telo od ťažkých kovov a toxínov, podporuje bunkovú energiu a znižuje zápaly v tele. Tým, že výrazne podporuje imunitný systém, je vhodný pre každého ako ochrana pred infekciami, ale aj pre ľudí trpiacich stresom alebo vyčerpaním.
Glutatión je malý peptid s molekulou zloženou z troch aminokyselín: kyseliny glutámovej, cysteínu a glycínu. Glutatión je najsilnejší antioxidant a produkuje ho každá bunka v tele, ale je obzvlášť dôležitý v pečeni. Podieľa sa na odstraňovaní reaktívnych foriem kyslíka (voľných radikálov), ktoré neustále vznikajú pri metabolizme červených krviniek (v mitochondriách) a chráni ich pred oxidačným poškodením. Preto vyššia hladina glutatiónu v bunkách súvisí s vyššou produkciou bunkovej energie a zdravím buniek. Glutatión tiež zohráva dôležitú úlohu vo funkcii imunitného systému a v procese detoxikácie.
S-acetyl glutatión je vhodný pre ľudí:
- trpiacich stresom a vyčerpaním.
- Zameriava sa na zbavenie sa toxínov, úpravu pečene, bunkovú energiu, podporu imunity a hormonálnu rovnováhu.
Naša vlastná produkcia glutatiónu sa vekom znižuje. Produkcia glutatiónu klesá aj pri zlej strave, zneužívaní alkoholu, strese, infekciách, toxínoch alebo znečistení životného prostredia. S nízkou hladinou glutatiónu v tele sa stávame náchylnejšími na infekcie a choroby, pretože nám chýba schopnosť účinnej detoxikácie.
Na udržanie optimálnych duševných a fyzických funkcií je nevyhnutné udržiavať vysokú hladinu glutatiónu pred dosiahnutím veku 45 rokov, pretože teraz sme viac vystavení viacerým faktorom životného prostredia, ktoré urýchľujú úbytok glutatiónu v našom tele.
BrainMax S-acetyl-L-Glutathion je stabilná a ľahko vstrebateľná forma glutathionu, ktorá je ekvivalentná intravenóznemu podávaniu glutathionu. 1 kapsula obsahuje 100 mg acetylovaného glutatiónu a ako funkčné plnidlo je použitá kvalitná organická kurkuma.
BrainMax S-acetyl-L-Glutathion je stabilná a ľahko vstrebateľná forma glutathionu, ktorá je ekvivalentná intravenóznemu podávaniu glutathionu. 1 kapsula obsahuje 100 mg acetylovaného glutatiónu a ako funkčné plnidlo je použitá kvalitná organická kurkuma.
Blog
Chitosan: prírodný pomocník z morských hlbín
Morský chitosan je látka prírodného pôvodu, ktorá sa získava z chitínu, hlavnej zložky exoskeletu kôrovcov, ako sú kraby, krevety a homáre. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam nachádza uplatnenie nielen v oblasti zdravia, ale aj v ekológii a kozmetike. Tento článok sa zameriava na jeho výhody, využitie a ekologický význam.
Bentonitový íl: detoxikácia a starostlivosť o telo
Bentonitový íl je prírodný materiál s dlhou históriou používania v tradičnej medicíne a kozmetike. Vďaka svojim detoxikačným vlastnostiam a bohatému obsahu minerálov sa stal obľúbeným prostriedkom na vnútornú a vonkajšiu starostlivosť o telo. Tento článok vám poskytne prehľad o tom, čo je bentonitový íl, o jeho vlastnostiach, výhodách a použití.
Jablčný ocot: Univerzálny pomocník v každej domácnosti
Jablčný ocot je jedným z prírodných liekov, ktoré si vďaka svojim univerzálnym vlastnostiam získali popularitu po celom svete. Tento tradičný produkt sa vyrába fermentáciou rozdrvených jabĺk a spája kyselinu octovú s cennými enzýmami, vitamínmi a minerálmi. Aké výhody nám môže ponúknuť a prečo sa ho oplatí zaradiť do nášho každodenného života?
Kombucha: elixír zdravia s tisícročnou tradíciou
Kombucha, fermentovaný nápoj známy už tisícky rokov, si v posledných desaťročiach opäť získava popularitu po celom svete. Tento osviežujúci nápoj, ktorý sa vyrába fermentáciou sladeného čaju so symbiotickou kultúrou baktérií a kvasiniek (SCOBY), je cenený nielen pre svoju jedinečnú chuť, ale aj pre svoje potenciálne zdravotné výhody. Pozrime sa na históriu, výrobu, účinky a ďalšie zaujímavosti spojené s týmto fascinujúcim nápojom.