Glukózový sirup
Zařazení:
Neberie sa ako palivo pre telo, ale len ako jednoduché sladidlo. Glukóza je monosacharid, ktorý sa nachádza v ovocí, mede a spracovaných potravinách. Vzniká hydrolyzáciou alebo rozkladom glukózových reťazcov molekúl škrobnatých potravín. Je zdrojom kalórií a má veľmi nízku výživovú hodnotu (1 porcia polievkovej lyžice obsahuje 62 kalórií a 17 gramov sacharidov, všetko vo forme cukru)
Vyrába sa z kukuričného škrobu, zemiakov, pšenice alebo ryže.Malé množstvo je možné zahrnúť do jedla, ale príliš veľké množstvo môže viesť k priberaniu.
Vyrába sa z kukuričného škrobu, zemiakov, pšenice alebo ryže.Malé množstvo je možné zahrnúť do jedla, ale príliš veľké množstvo môže viesť k priberaniu.
Používa sa ako univerzálne sladidlo s nižším glykemickým indexom.