Hodvábne aminokyseliny
Aminokyseliny hodvábu sú prírodné aminokyseliny nachádzajúce sa v hodvábe, známe ako sericín alebo hodvábny proteín. Získavajú sa z kokónu priadky morušovej. Dajú sa spracovať do práškovej alebo tekutej formy, ktorá sa pridáva do mnohých kozmetických výrobkov.
Sú obzvlášť vhodné na použitie v prípravkoch na starostlivosť o vlasy, pretože chránia vlasy pred stratou vlhkosti a posilňujú poškodené vlasy. Viažu sa na keratín nachádzajúci sa vo vlasoch, kde táto väzba vytvára ochrannú vrstvu, ktorá pomáha predchádzať strate vlhkosti a zároveň dodáva lesk.
Tieto aminokyseliny zlepšujú hydratáciu pokožky a vlasov a zanechávajú ich jemný a prirodzený vzhľad. Pri aplikácii na pokožku sa ľahko vstrebávajú. Podobne ako vo vlasoch sa viažu na keratín prítomný v pokožke, čím zabraňujú strate vlhkosti a sú ideálne na hydratáciu pokožky. Hodvábne proteíny tiež poskytujú ochranu pred ultrafialovým žiarením a pomáhajú predchádzať vráskam.
Aminokyseliny hodvábu sa môžu užívať aj vnútorne ako doplnok stravy. Existujú dve formy, a to Sericin-L a Sericin-S. Nestráviteľná forma, nazývaná ako Sercin-L, má pozitívny účinok na tráviaci trakt vrátane hrubého čreva. Sericin-S je stráviteľná forma a používa sa najmä ako doplnok stravy počas cvičenia. Jeho účinky údajne zvyšujú a zlepšujú metabolizmus.
Blog



