Hroznové víno
Zařazení:
Hroznové víno je obľúbené ovocie. Existuje mnoho odrôd: zelené, červené, žlté, ružové. Hrozno má mnoho zdravotných výhod vďaka vysokému obsahu živín a antioxidantov. Hrozno sa pestuje aj v bezsemennej forme. Hrozno obsahuje bielkoviny, vlákninu, vitamín C, K B6, tiamín, riboflavín, draslík, meď, mangán. Obsahuje vysoké množstvo antioxidantov (resveratrol, kvercetín, lykopén, luteín, kyselinu elagovú) v šupke a najmä v semenách, z ktorých sa bežne vyrába extrakt.
Hroznové víno má antioxidačné účinky, chráni organizmus pred poškodením voľnými radikálmi Má tiež antibakteriálne a antivírusové účinky. Chráni organizmus pred chronickými ochoreniami, ako sú cukrovka, rakovina a srdcové choroby. Pomáha znižovať krvný tlak, znižuje hladinu cholesterolu, znižuje hladinu cukru v krvi. Znižuje riziko makulárnej degenerácie, glaukómu, šedého zákalu, chráni bunky sietnice v oku. Podporuje zdravie mozgu, zlepšuje pamäť a učenie, chráni pred Alzheimerovou chorobou. Podporuje zdravie kostí. Aktivuje gény spojené so spomalením starnutia a predĺžením života vďaka obsahu resveratrolu. Prevencia a pomoc pri liečbe rakoviny.
Hroznové víno má antioxidačné účinky, chráni organizmus pred poškodením voľnými radikálmi Má tiež antibakteriálne a antivírusové účinky. Chráni organizmus pred chronickými ochoreniami, ako sú cukrovka, rakovina a srdcové choroby. Pomáha znižovať krvný tlak, znižuje hladinu cholesterolu, znižuje hladinu cukru v krvi. Znižuje riziko makulárnej degenerácie, glaukómu, šedého zákalu, chráni bunky sietnice v oku. Podporuje zdravie mozgu, zlepšuje pamäť a učenie, chráni pred Alzheimerovou chorobou. Podporuje zdravie kostí. Aktivuje gény spojené so spomalením starnutia a predĺžením života vďaka obsahu resveratrolu. Prevencia a pomoc pri liečbe rakoviny.