Kajenské korenie
Kávové korenie je aromatické korenie pochádzajúce z Capsicum annuumpapriky. Korenie vzniká sušením a mletím čerstvej červeno sfarbenej papriky. Je mierne pálivé (30 000 až 50 000 Scovilleho jednotiek) a bežne sa používa na prípravu pikantných jedál.
Občas sa používa na liečbu bolesti svalov a kĺbov. Oobsahuje látku známu akokapsaicín,ktorá dáva koreniu "štipľavosť" a vyvoláva pocit pálenia na akomkoľvek tkanive, s ktorým príde do kontaktu. Keď sa kapsaicín dodáva v správnej koncentrácii, má terapeutický účinok a vyvoláva biochemickú reakciu, ktorá je analgetická (zmierňuje bolesť) a protizápalová. Keď sa kapsaicín používa na liečbu bolesti, najčastejšie sa nachádza v mastialebo sa pridáva do transdermálnych náplastí. Kajenské korenie sa niekedy používa aj za predpokladu, že môže zlepšiť kardiovaskulárny systém, znížiť krvný tlak alebo podporiť redukciu tuku.
Blog



