Kakaové maslo
Kakaové maslo je najtučnejšia časť celého struku. Na jeho výrobu sa kakaové bôby lisujú za studena, aby sa z nich získal olej. Výsledkom je kakaové maslo, ktoré má žltú farbu a výraznú čokoládovú arómu. Pri izbovej teplote tento olej tuhne podobne ako kokosový olej. Používa sa na výrobu čokolády a obsahuje 14 celkových tukov a tiež omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Okrem iného každá polievková lyžica kakaového masla obsahuje 27,1 mg fytosterolov, čo sú rastlinné zlúčeniny, ktoré preukázateľne znižujú hladinu škodlivého LDL cholesterolu. Kakaové maslo je aktívnou zložkou krémov alebo balzamov na pery.
Kakaové maslo je k dispozícii vo forme celej kocky alebo v menších kúskoch, s ktorými sa potom ľahšie pracuje. Ľahko sa potom používa na prípravu domácich čokoládových alebo iných dezertov, smoothies, zmrzliny alebo na prípravu palaciniek. Mimo kuchyne ho môžete použiť namiesto telového mlieka alebo ho použiť na výrobu domácej kozmetiky. Kakaové maslo je stabilné, takže má dlhú trvanlivosť.
Blog



