Kardamón
Jedná sa o indické korenie v podobe malej zátky s čiernymi semienkami vo vnútri. Má intenzívnu, ale mierne sladkú chuť.Používa sa v sladkých aj slaných receptoch. Niektoré zlúčeniny v kardamóne bojujú proti rakovine a môžu zastaviť rast nádorov. Pomáha znižovať vysoký krvný tlak a hladinu cukru v krvi vďaka vysokému obsahu antioxidantov. Jeho antioxidačné zlúčeniny pomáhajú chrániť bunky pred poškodením, spomaľujú a zabraňujú zápalom v tele.Znižuje počet žalúdočných vredov a pomáha chrániť pred tráviacimi problémami. Používa sa na odstránenie zápachu z úst a je súčasťou žuvačiek. Zlepšuje dýchanie tým, že stimuluje lepšie prijímanie kyslíka a uľahčuje prechod vzduchu do pľúc u ľudí a zvierat. Zaradenie kardamónu do jedálnička pri varení je účinný spôsob zlepšenia zdravia.
Blog



