Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Kokosový cukor

Kokosový cukor vyzerá ako trstinový cukor a má výraznú karamelovú chuť. Najčastejšie pochádza z Filipín a iných častí juhovýchodnej Ázie. Vyrába sa z masy kokosovej palmy. Získava sa rozrezaním kvetu kokosovej palmy a zbieraním tekutej šťavy do nádob. Táto tekutina sa potom zahrieva, kým sa neodparí väčšina vody. Konečným výsledkom je hnedý cukor.

Kokokosový cukor prechádza len malým spracovaním, takže si podobne ako iné nerafinované cukry zachováva časť svojich prirodzených vitamínov, minerálov, vlákniny a antioxidantov. Hlavnou výhodou kokosového cukru je, že neprechádza umelým spracovaním, ktorému sa podrobuje biely cukor. Kokosový cukor je úplne prírodný produkt a nezískava sa žiadnym typom rafinácie.

Tento cukor je z hľadiska chuti a kalórií celkom podobný bežnému cukru. V porovnaní s bielym cukrom má polovičný glykemický index.GI kokosového cukru je 35. Túto možnosť môžete vyskúšať, ak ste už vyskúšali rôzne varianty cukru a plánujete sa raz a navždy vzdať bieleho cukru.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z