L-Proline
Zařazení:
Další názvy:
Prolin
Jedná sa o neesenciálnu aminokyselinu, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo a ktorá je v našom tele spolu s L-cysteínom nevyhnutná pre tvorbu kolagénu. Využíva sa aj na syntézu bielkovín v ľudskom tele.
Prolín v potravinách s vysokým obsahom bielkovín, najmä v živočíšnych produktoch (mlieko, vajcia) potom vnútornostiach, ako je pečeň a ryby.
Prolín je tiež zodpovedný za regeneráciu buniek a obnovu tkanív. Podieľa sa na optimalizácii krvného tlaku, pružnosti tepien, pomáha predchádzať bolestiam kĺbov a podporuje tráviaci systém. Prolín urýchľuje hojenie rán, rezných rán alebo popálenín. Chráni tiež pokožku pred voľnými radikálmi.
Prolín v potravinách s vysokým obsahom bielkovín, najmä v živočíšnych produktoch (mlieko, vajcia) potom vnútornostiach, ako je pečeň a ryby.
Prolín je tiež zodpovedný za regeneráciu buniek a obnovu tkanív. Podieľa sa na optimalizácii krvného tlaku, pružnosti tepien, pomáha predchádzať bolestiam kĺbov a podporuje tráviaci systém. Prolín urýchľuje hojenie rán, rezných rán alebo popálenín. Chráni tiež pokožku pred voľnými radikálmi.