Mladá pšenica
Zařazení:
Další názvy:
Pšeničná tráva
Mladá pšenica sa pripravuje z čerstvo naklíčených listov pšenice obyčajnej. Pšenica sa predáva vo forme šťavy, prášku. Dôležité je zvyšovať množstvo postupne a dopĺňať dostatok tekutín. výhodou je, že je bezlepková, spracovaná pred vznikom zŕn obsahujúcich lepok.Obsahuje bielkoviny, chlorofyl, antioxidanty, vitamíny skupín A, B, C, E, K a z minerálov najmä železo, horčík a vápnik. Mladá pšenica bojuje proti voľným radikálom, môže znižovať hladinu cholesterolu, pomáha udržiavať hladinu cukru v krvi, pôsobí protizápalovo a navodzuje pocit sýtosti.
Mladá pšenica zlepšuje vstrebávanie živín, ako sú elektrolyty, vitamín C a vitamín E. Ak chceme čo najviac minimalizovať riziko chronických ochorení, mladá pšenica je skvelým pomocníkom, pretože dokáže v tele vytvoriť zásadité prostredie. Opakom tohto stavu je prekyslenie alebo acidóza. Prekyslenie je problém, ktorý môže viesť k vzniku mnohých ochorení. Chlorofyl je v mladej pšenici ten, ktorý dokáže zabrániť acidóze, pretože pomáha vyrovnávať pH v tele a chrániť bunky.
Mladá pšenica zlepšuje vstrebávanie živín, ako sú elektrolyty, vitamín C a vitamín E. Ak chceme čo najviac minimalizovať riziko chronických ochorení, mladá pšenica je skvelým pomocníkom, pretože dokáže v tele vytvoriť zásadité prostredie. Opakom tohto stavu je prekyslenie alebo acidóza. Prekyslenie je problém, ktorý môže viesť k vzniku mnohých ochorení. Chlorofyl je v mladej pšenici ten, ktorý dokáže zabrániť acidóze, pretože pomáha vyrovnávať pH v tele a chrániť bunky.
Mladá pšenica je okrem toho nabitá aminokyselinami (stavebnými prvkami bielkovín), ako aj enzýmami, ktoré sú nevyhnutné pre trávenie, a mnohými vitamínmi a minerálmi. Výhodou prášku z mladej pšenice je jeho jednoduché použitie. Prášok možno jednoducho zamiešať priamo do džúsu alebo vody a možno ho použiť aj pri pečení sladkých dezertov.