Natívny srvátkový koncentrát
Natívny srvátkový proteín je najhodnotnejší proteín, ktorý je k dispozícii vďaka šetrnému spracovaniu.
Získava sa priamo z čerstvého mlieka mikrofiltráciou a ultrafiltráciou pri teplotách nepresahujúcich 10 stupňov Celzia. Minimálna degradácia bielkovín zabezpečuje vysokú biologickú hodnotu, maximálny obsah bioaktívnych bielkovinových frakcií (alfa-laktalbumín, laktoferín, imunoglobulíny a iné), vysoký obsah esenciálnych aminokyselín a cystínu.
Natívny srvátkový proteín obsahuje až o 16 % viac leucínu (dôležitého pre syntézu bielkovín) a približne o 40 % viac cystínu (má silné detoxikačné a antioxidačné účinky) ako klasicky spracovaný srvátkový proteín. Je to rýchlo stráviteľný proteín, ktorý je vhodný najmä na použitie po tréningu, pretože podporuje syntézu svalových bielkovín. Natívny srvátkový koncentrát má v porovnaní s natívnym srvátkovým izolátom nižší celkový obsah bielkovín, ale obsahuje viac bioaktívnych bielkovinových frakcií.
Blog



