Polyfenoly z jablčného extraktu
Zařazení:
Jablko je ovocie, ktoré rastie na stromoch. Je to obľúbené ovocie vďaka svojej nenáročnosti na pestovanie. Existuje mnoho odrôd, ktoré sa líšia farbou od zelenej po červenú, a jablko je sladkej chuti.Jablko obsahuje vlákninu, vitamíny A, C, K, E, mangán, draslík, meď, fosfor, vápnik a polyfenoly.
Polyfenoly sú chemické látky, ktoré sa prirodzene vyskytujú v rastlinách. Existuje viac ako 500 polyfenolov. Polyfenoly sa delia do základných skupín, ako sú flavonoidy, stilbény, fenolové kyseliny, lignany.
Polyfenoly z jabĺk sú organické zlúčeniny, ktoré sa nachádzajú v jablkách. Väčšina polyfenolov z jabĺk sa nachádza v šupke, ako napríklad phloridzin.
Polyfenoly z jablčného extraktu majú antioxidačné vlastnosti a pomáhajú organizmu bojovať proti voľným radikálom. Majú tiež antibakteriálne a protizápalové účinky. Rastlinné polyfenoly pomáhajú znižovať príznaky starnutia. Môžu pomôcť znížiť inzulínovú rezistenciu, znížiť hladinu cholesterolu v krvi a znížiť krvný tlak. Majú preventívny účinok proti paradentóze. Znižujú riziko vzniku rakoviny hrubého čreva. Pomáhajú znižovať príznaky sezónnych alergií.
Polyfenoly sú chemické látky, ktoré sa prirodzene vyskytujú v rastlinách. Existuje viac ako 500 polyfenolov. Polyfenoly sa delia do základných skupín, ako sú flavonoidy, stilbény, fenolové kyseliny, lignany.
Polyfenoly z jabĺk sú organické zlúčeniny, ktoré sa nachádzajú v jablkách. Väčšina polyfenolov z jabĺk sa nachádza v šupke, ako napríklad phloridzin.
Polyfenoly z jablčného extraktu majú antioxidačné vlastnosti a pomáhajú organizmu bojovať proti voľným radikálom. Majú tiež antibakteriálne a protizápalové účinky. Rastlinné polyfenoly pomáhajú znižovať príznaky starnutia. Môžu pomôcť znížiť inzulínovú rezistenciu, znížiť hladinu cholesterolu v krvi a znížiť krvný tlak. Majú preventívny účinok proti paradentóze. Znižujú riziko vzniku rakoviny hrubého čreva. Pomáhajú znižovať príznaky sezónnych alergií.