Ryžová múka
Rýžová múka sa najčastejšie používa v Ázii, kde sa poškodené, nepoužité ryžové zrná spracúvajú a melú na múku. Používa sa biela aj hnedá ryža. Používa sa pri pečení a v kozmetických výrobkoch.
Rýžová múka je jednou zo zdravších foriem múky, pretože neobsahuje lepok a je vhodná pre celiatikov (ľudí s neznášanlivosťou lepku). Obsahuje bielkoviny, vlákninu, vápnik, zinok, horčík, fosfor, kyselinu listovú, mangán, vitamíny skupiny B, cholín.
Rýžová múka znižuje hladinu cholesterolu a reguluje hladinu cukru v krvi. Podporuje peristaltiku čriev, lieči zápchu. Vyvoláva pocit sýtosti a znižuje pocit hladu. Podporuje zdravé trávenie, podporuje činnosť pečene, znižuje riziko ochorení čriev, vysokého krvného tlaku a cukrovky 2. typu. Pomáha liečiť akné, vyrážky a udržiavať zdravú pokožku.