Včelí peľ
Pyl je bohatý na vitamíny, minerály, stopové prvky, enzýmy a aminokyseliny. Je tiež skvelým zdrojom antioxidantov. Jeho presné zloženie sa líši. Závisí od rastliny, v ktorej bol peľ zozbieraný. Bielkoviny včelieho peľu sú ťažšie stráviteľné ako iné zdroje bielkovín.Včely zbierajú peľ z kvitnúcich rastlín a miešajú ho s tráviacimi enzýmami. Túto zmes, známu ako včelí peľ, potom dopravia späť do úľa a tam ju uskladnia ako zdroj potravy pre zvyšok včelstva.
Peľové zrná obsahujú to najlepšie, čo môže príroda poskytnúť. Pravidelné užívanie peľu vedie k dlhovekosti, zlepšuje chuť do jedla, znižuje hmotnosť u obéznych ľudí zlepšením metabolizmu a môže zvýšiť hmotnosť u nezdravo štíhlych ľudí.Zlepšuje črevné ťažkosti vrátane hnačky, má antibiotický účinok, zlepšuje psychiku, choroby pečene a srdca, zrak, posilňuje vlasy a cievy, lieči zväčšenú prostatu a urýchľuje rast.
Prekvapivo je stále málo známe, že kvetový peľ má obdivuhodne vynikajúce liečivé vlastnosti, pretože je bohatý nabiologicky účinné látky a obsahuje všetky potrebné prvky a vitamíny pre ľudský a zvierací organizmus. Tento prospešný vzácny kvetový peľ obsahuje aj doteraz neznáme látky a antibiotické účinky potvrdené v laboratóriách a klinických štúdiách.
Medzi najkvalitnejšie včelie pele patrí Perga. Perga je o viac ako 50 % účinnejšia ako pŕhľavový kvetový peľ a vo väčšine prípadov nespôsobuje alergické reakcie.
Čo obsahuje kvetový peľ?
- 19 mastných kyselín
- všetky vitamíny skupiny B
- vitamíny C, D a K
- proteíny
- minerály - 30 druhov
- enzýmy (enzýmy)
- aminokyseliny - viac ako 20 druhov
Blog



