Žltý včelí vosk
Zařazení:
Včelí vosk je prírodný produkt, ktorý vzniká premenou medu a peľu v tele niektorých druhov včiel, najmä medonosných.
Obsahuje až 284 rôznych zložiek. Najdôležitejšie sú monoestery a diestery nasýtených a nenasýtených uhľovodíkov, voľné mastné kyseliny a hydroxypolyestery.
Pre svoju konzistenciu a fyzikálne vlastnosti sa používa najmä ako zahusťovadlo a stabilizátor pri výrobe prírodnej kozmetiky (krémy, balzamy, pleťové vody).
Okrem toho vytvára na pokožke ochranný film, zabraňuje dehydratácii (strate vody z pokožky), chráni pokožku pred chladom.
Obsahuje až 284 rôznych zložiek. Najdôležitejšie sú monoestery a diestery nasýtených a nenasýtených uhľovodíkov, voľné mastné kyseliny a hydroxypolyestery.
Pre svoju konzistenciu a fyzikálne vlastnosti sa používa najmä ako zahusťovadlo a stabilizátor pri výrobe prírodnej kozmetiky (krémy, balzamy, pleťové vody).
Okrem toho vytvára na pokožke ochranný film, zabraňuje dehydratácii (strate vody z pokožky), chráni pokožku pred chladom.